Op donderdag 26 april is de Japanse tuin op Landgoed Clingendael geopend door de ambassadeur van Japan, Zijne Excellentie de heer Hiroshi Inomata. De Japanse Tuin is vanwege zijn kwetsbaarheid jaarlijks slechts een korte periode geopend.

Tijdens de opening werd er door de ambassadeur en de burgemeesters van Den Haag en Wassenaar een Prunus nipponica ‘Felice’ geplant. Een vroegbloeiende Japanse sierkers met elegante groeivorm en een fantastische herfstkleur. In de tuin zijn voornamelijk zeldzame bomen en planten te zien. De boom en handeling werd verzorgt door Nationale Bomenbank.

De Japanse Tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939), ook wel freule Daisy genoemd. Per schip heeft zij een of meer reizen gemaakt naar Japan. Zij heeft toen enkele lantaarns, een watervat, beeldjes, de bruggetjes en misschien het paviljoen naar Nederland verscheept. Het is de enige Japanse Tuin in Nederland van rond 1910 en heeft daarom een hoge historische waarde. Vanaf 1954 beheert de gemeente Den Haag landgoed Clingendael.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang