Onze 28 bestrijdingsteams zijn hard aan het werk om zoveel mogelijk nesten uit de bomen te halen en zo de overlast tegen te gaan. Er is veel te doen, want ten opzichte van vorig jaar zijn er drie keer zoveel rupsen.

In sommige provincies gaan onze collega’s met Segways op pad om in kaart te brengen in welke bomen ze de eikenprocessierups aangetroffen hebben. De bestrijders werken vervolgens met een digitale kaart, om te zien waar ze moeten bestrijden.

Inmiddels is er door Kennisplatform Processierups een nieuwe site geopend, https://processierups.nu/, waar vragen over de rups beantwoord worden.

Meer weten? Klik op deze link voor een filmpje van Henry Kuppen van Terra Nostra over de eikenprocessierups: https://www.omroepbrabant.nl/media/3008/Henry-Kuppen-van-Terra-Nostra-over-de-eikenprocessierups of op deze link over de werkzaamheden met de stofzuigers: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ingepakt-en-met-meterslange-stofzuigers-doen-wat-de-natuur-niet-kan-de-eikenprocessierups-uitroeien~bc6fda50/

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang