Hoe houden we onze steden en dorpen leefbaar in een wereld van klimaatverandering? Piekbuien en langdurige hitte zorgen voor een nieuwe opgave in onze steeds meer versteende woonomgeving. We zullen oplossingen moeten verzinnen om onze steden en dorpen op lange termijn klimaatbestendig en leefbaar te houden. Een beproeft middel is de inzet van bomen. Het belang van bomen en het effect van kroonbedekking en bladbezetting in een versteende omgeving is immers maximaal.

Bovenstaande was de inzet van de studiedagen van de Nationale Bomenbank die werden gehouden op 13 en 18 juni. Twee geslaagde studiedagen waarin onze relaties door middel van inspirerende lezingen meegenomen werden in het ‘belang van bomen voor een klimaatbestendige leefomgeving’.

Zo werd door Wiebke Klemm ingegaan op ontwerprichtlijnen voor klimaatbestendig groen, ging René van der Velde in op het ontsluiten van de bomentaal voor de stad en gaven Robert Smit en Fieke van de Beuken hun visie op de realisatie van de Trudo toren te Eindhoven, het verticale bos in de stad. Henry Kuppen gebruikte de Trudo toren voor een praktische toepassing van i-Tree en Dirk Doornenbal gaf tot slot een inkijk in het gebruik van piekwater door hoosbuien voor bomen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang