Zaterdag 24 juni is Piet de Winter overleden. Piet is de grondlegger van Nationale Bomenbank en medebestuurder van haar zusterbedrijven Kuppen boomverzorging, Nationale Bomenbank van der Tol Noord Holland, Terra Nostra, TGS en Greenguard.

Ondanks dat Piet al een poosje ziek was kwam zijn overlijden toch nog onverwacht. Na een mooie personeelsdag afgelopen vrijdag 23 juni, waarbij Piet een bankje in zijn geliefde polder is aangeboden en waarin hij is bedankt voor zijn rol als coach en overdracht van zijn bedrijf aan zijn zoon Pieter-Jan werd gevierd, is hij zaterdagmiddag, in het bijzijn van zijn geliefden vredig ingeslapen.

Super trots was hij vrijdag toen de bedrijfsauto’s voorbij zijn woning reden, zijn woorden op dat moment: “Wat is het toch een mooi bedrijf’’.

Vanuit sociale overweging maar ook vanuit gemeenschappelijke belangen erkende Piet de kracht van de samenwerking en heeft aan de basis gestaan van de oprichting van de branche organisatie voor boomverzorgers. Naast ondernemen had Piet een passie voor bomen en gebruikte hij bij lezingen vaak een gedicht van Jakob Cats:

Wie prijst er ooit een mens, die oude bomen velt
en in derzelver plaats geen nieuwe wederstelt?
Want hadden oudtijds toch, onze ouders niet geplant.
Wat zoude ons Neerland zijn, als louter veen en zand.

Aan de mooie herinneringen aan Piet de Winter houden wij ons vast en gaan we verder met het uitbouwen van zijn filosofie binnen onze bedrijven.

Bedankt coach,

Namens alle medewerkers en directie

Pieter-jan de Winter

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang