Onder grote belangstelling van omwonenden vond vrijdag de officiële opening plaats van de reconstructie van de Kastanjelaan en de Pieperslaan te Ellecom. Wethouder Ronald Haverkamp plantte met de bewoners een linde in de Kastanjelaan afkomstig uit de Beemd te Velp. Er werden in totaal 27 grote linden verplant vanuit Velp. Door de grootte van de bomen is direct weer een nieuwe volwaardige laan gecreëerd.

Veel wortelopdruk, geringe ruimte op de trottoirs en kastanjebloedingsziekte in de kastanjes waren redenen voor de gemeente Rheden om een reconstructie uit te voeren van de Kastanjelaan en de Pieperslaan te Ellecom. Dit betekende dan wel de kap van de oude Kastanjes en daarmee een einde aan een prachtige bomenlaan.

Hans Pelders, bewoner van de Kastanjelaan, vertelt:
“De bewoners wilden graag de kastanjelaan behouden, maar helaas was dat met de bloedingsziekte niet meer mogelijk. Toen volgde het voorstel van de gemeente om lindes te planten, afkomstig van de Beemd in Velp. En daar was iedereen het over eens”. Pelders begrijpt dat het voor sommigen lastig is dat er geen kastanjes meer in de Kastanjelaan staan. “Een officiële naamsverandering was niet mogelijk. Daarom regelde ik een bord met de tekst ‘Kastanjeweg, voorheen Kastanjelaan’”.

Met de aanplant van de bomen hebben de bewoners naar ieders tevredenheid weer een bijna volwassen bomenlaan terug. Deze worden in het voorjaar door de bewoners zelf nog aangevuld met vaste planten, zodat de lanen er straks weer prachtig bijliggen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang