De jury is onder de indruk van de impact van dit project en de uitstekende low-tech realisatie: “Deze bomen maken de nieuwbouw van het plein meteen vertrouwd en versterken de complete cultuuromslag van het tot voor kort nog verloederde stationsgebied in Heerlen.” Nationale Bomenbank is er trots op om onderdeel geweest te zijn van het projectteam bestaande uit de gemeente Heerlen, ontwerper Michel Huisman, TGS en boomkwekerij Lappen. Nationale Bomenbank heeft de bomen geplant en zal deze de komende jaren in onderhoud hebben.

Inspirerend ‘waarom’

Het Maanplein is een onderdeel van het gedurfde bouwproject ‘Maankwartier’ in Heerlen. De vijf grote honingbomen (Sophora japonicum) hebben daar een essentiële rol, zo blijkt uit het rapport van de vakjury: “Het ‘waarom’ van dit project is heel duidelijk en mag groenbeheerders en boomspecialisten in het land inspireren om bomen groen te zien als een waardevol deel van een groter geheel, met een groter doel,” stelt de jury in het eindoordeel. “Want deze vijf honingbomen dragen bij aan de fijne, veilige en luxe beleving van de openbare ruimte, een juiste impuls; iets dat decennialang heeft ontbroken in het sterk verwaarloosde en criminele stationsgebied van Heerlen. Hun maatschappelijke en visuele impact in combinatie met de uitstekende vakkundige aanleg, maakt dit boomproject tot de winnaar: een in alle opzichten aansprekend Boomproject van het Jaar 2017!”

Meer informatie over dit project is te vinden op: www.maankwartier.nl

Video's:
https://www.youtube.com/watch?v=Fgavi-8uUK0

https://www.youtube.com/watch?v=usG4j4v21qA

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang