2 oktober 2018

Het project Gustav Mahlerplein Amsterdam van Nationale Bomenbank en de projectorganisatie Zuidasdok is genomineerd voor de landelijke competitie het Boomproject van het Jaar 2018. Deze prijs wordt georganiseerd en uitgereikt door branchevereniging VHG.

Groene metamorfose Mahlerplein
Uitkomend van het treinstation Amsterdam Zuid is in het jaar 2000 het Gustav Mahlerplein ontstaan. Het plein wordt omsloten door de eerste kantoorreuzen van het nieuwe zakendistrict de Zuidas. Tot voor kort was het Gustav Mahlerplein een plein met natuursteen, bankjes en grote lichtornamenten. Het groen had hierbij in een ondergeschikte rol. Inmiddels heeft het plein een groene metamorfose ondergaan. Nationale Bomenbank heeft boomvakken aangelegd die worden omsloten door natuurstenen randen waarop mensen kunnen zitten en ontspannen. Ten behoeve van de groene uitstraling en om recreatie onder de bomen mogelijk te maken, zijn de boomvakken aangekleed met een grastapijt. Mede daarom is er voor wat betreft het boomsortiment gekozen voor bomen met een enigszins transparante kroon. Het betreft Robina pseudoacacia en Gleditsia triacanthos in verschillende vormen en variëteiten.

Al tijdens de eerste zomerdagen zat het plein vol met mensen. Kantoormedewerkers zijn zeer content met de groene metamorfose die het plein ondergaan heeft. En waar men met name verwonderd over is: waar komen al die grote mooie bomen toch opeens vandaan?

Genomineerden
Na een bezoek aan in de voorronde geselecteerde projecten heeft de vakjury de volgende inzendingen genomineerd tot kanshebber:

  • Lindeboom Trade Port Noord Venlo, Pius Floris Boomverzorging
  • Oude Markt Weert, Herman Vaessen BV
  • Begraafplaats Zoetermeer, Ada Wille Landschaps- & Begraafplaatsarchitectuur
  • Gustav Mahlerplein Amsterdam, Nationale Bomenbank BV
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang