Uniek voor Nederland is in het Noord Brabantse Mill een insecten onderzoek station geopend. Dit insecten onderzoekstation richt zich op onderzoek van insecten die in bomen een plaag kunnen vormen. De levenscyclus en ecologie van de verschillende soorten wordt hier gevolgd. Aan de hand van deze gegevens wordt beheer voor de betreffende soorten ontwikkeld.
Het insecten onderzoekstation is een initiatief van Terra Nostra, kennis atelier voor boom en bodem, dat onder andere landelijk adviseert in het geïntegreerd managen en beheren van ziekten en plagen in bomen.

Het eerste resultaat van het station is het vaststellen van de ei-uitkomsten van de eikenprocessierupsen op 30 maart. In de komende periode zullen diverse andere soorten insecten gevolgd worden die op hun specifieke waardplanten ontwikkelen. De waardplanten zijn aangeplant in een afgesloten ruimte waarin wind, zon en regen vrij spel hebben zodat op een zo natuurlijk mogelijke wijze de ontwikkeling te volgen is.

Terra Nostra streeft er naar om door middel van geïntegreerde systemen boomziekten en plagen te beheren waarbij ecologische, economische en toxicologische eisen prevaleren boven meer belastende conventionele methoden. Het uiteindelijke doel is methoden te ontwikkelen die uit te voeren zijn met de laagste kosten en de minste milieubelasting.

Terra Nostra Kennisatelier voor boom en bodem
Postbus 15
2970 AA Bleskensgraaf
www.terranostra.nu

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henry Kuppen telefoon 0184 69 89 93 of

Deel dit artikel

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen