De personeelsvereniging van Nationale Bomenbank en Terra Nostra hebben een geweldige bomen-reis achter de rug. In 3 dagen tijd zijn de meest collosale en indrukwekkendste bomen van Engeland bezocht. De dikste tamme kastanje van Engeland, aangeplant in 1739 in Cowdray Park maakte zeer veel indruk. Maar ook de Taxusbossen van Kingley Vale met haar eeuwenoude taxussen spaken erg tot de verbeelding.

Majesty
Het klapstuk van de reis was de Fredville Oak, bekend als 'Majesty'. Deze kolossale Zomereik wordt door kenners en liefhebbers beschouwd als de meest indrukwekkende eik van Groot Brittannië. Sommigen spreken zelfs over de meest indrukwekkende boom van het land. Er wordt gesteld dat de boom 800 jaar moet zijn, deskundigen schatten de minimale leeftijd op 480 jaar.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang