Afgelopen donderdag 8 oktober, is tijdens het 1e lustrum van de Stichting  BlauwZaam, Piet de Winter benoemt tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet de Winter is oprichter van de Nationale Bomenbank (1972) en medeoprichter en bestuurslid van Stichting Groenkeur in de periode 2003 tot 2011. Tevens is hij medeoprichter van de Nederlandse Vereniging van Boomverzorgende bedrijven NVB, die later is opgegaan in de VHG vakgroep bomen.

Dirk van der Borg, burgemeester van de gemeente Molenwaard had de eer het bijzondere nieuws te mogen mededelen. Een paar citaten uit zijn speech zijn:

“Kenmerkend voor Piet is zijn hart voor bomen. Bomen zijn een symbool voor het bieden van waarde. Ze bieden onder andere zuurstof, woonplek voor dieren, vruchten, schoonheid, schaduw, brandstof etc. Maar bomen zijn ook het symbool van kracht en standvastigheid. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, warmte, kou, droogte en storm. Ook dat kenmerkt Piet de Winter.”

“Piet de Winter is iemand waarvan gezegd wordt dat hij vasthoudend is, een enorm enthousiasmerend vermogen heeft, een denker, een doener tegelijk. Gepassioneerd, onderwijzend en een pastorale blik. De natuur heeft zijn liefde, het landschap van de Alblasserwaard geeft hem bekoring. Hij heeft een drang het landschap aan te kleden. Hij is iemand met een opdracht:

  • meer bomen in de stad;
  • meer kleur in de kerk;
  • meer bloemen in de streek.

Het hart voor duurzaamheid blijkt uit Stichting BlauwZaam. Als medeoprichter van deze stichting.”

Nationale Bomenbank feliciteert Piet de Winter met deze geweldige en verdiende onderscheiding.

Deel dit artikel

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen