De wijk Oudeland in Hoogvliet is een naoorlogse wijk die momenteel aangepakt wordt door de gemeente Rotterdam, om er weer een groene en ruime woonwijk van te maken. Zo worden er nieuwe woningen gebouwd, straten opgeknapt en is er aandacht voor het aanpakken van groen en aanleg van water.

Onderdeel van deze herinrichting is de aanleg van een nieuw park in het hart van Oudeland. Een groen hart waar mensen kunnen recreëren, sporten en spelen. In het park wordt een singel aangelegd waardoor de 3 platanen niet op hun oude plek konden blijven staan. Om de beeldbepalende bomen toch voor het park te behouden, heeft de gemeente Rotterdam er voor gekozen de bomen te verplanten naar de andere zijde van het park.

Een grote klus omdat het geen kleine bomen betreft. De kluitmaten (5x5 meter) waren dermate groot, dat er voor gekozen is de bomen te verplanten met de zogenaamde pallet-methode. Met deze methode worden de kluiten ondersteund met een constructie onder de kluit waaraan gehesen wordt. Op deze wijze heeft Nationale Bomenbank de bomen succesvol verplant. En erg bijzonder: alle bomen op 1 dag.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang