Nationale Bomenbank heeft op 31 oktober meer dan 200 relaties ontvangen op haar Studiedag Eikenprocessierups in het Inspyrium te Cuijk. Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met Terra Nostra en Ebben Boomkwekers en met bijdragen van HWS, Poel Bosbouwartikelen, Praktijk Centrum bomen, Bayer, Biocontrole, JUB Holland, Heem en de Vlinderstichting.

De dag stond in het teken van een praktische benadering van jaarrond plaagbeheer. Begrip van de Eikenprocessierups en haar jaarcyclus is in die zin nodig om het probleem beheersbaar te maken. In de ochtend werd hier op in gegaan in een plenaire sessie, waarbij onder andere de ervaringen van gemeente Ede en Westerveld gedeeld werden. Maar ook werden er resultaten gepresenteerd van Integraal management EPR. In de middag werden verschillende facetten door middel van praktische themasessies over de uitvoeringspraktijk van de EPR-beheersing nader toegelicht. Dit met een blik naar toekomstig beheer: EPR gerelateerde sortimentskeuzen, maar ook de inzet van bollenmengsels en natuurlijke vegetatie ter stimulering van natuurlijke vijanden.

Al met al een, ons inziens, nuttige, informatieve en geslaagde dag met veel positieve reacties van de deelnemers. Iets waar we trots op zijn en waar we verder op door kunnen bouwen in een integraal EPR beheer.

Een impressie van de dag vindt u in onderstaande video:
https://www.youtube.com/watch?v=5Ak8iZr61Xw

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang