Allereerst gingen Jos Gadet (hoofd planoloog gemeente Amsterdam) en Reinier van den Berg (door middel van een video, zie https://www.youtube.com/watch?v=DRKFOfXn_Es in op de hoofdontwikkelingen verstedelijking en klimaat verandering. 

Anne Sietske Smits (landschapsarchitect Bosch Slabbers) daalde af naar de straat van de toekomst. Met maar liefst een lijst van 65 zaken die we kunnen toepassen om een meer leefbare klimaat adaptieve straat te maken. Aangevuld door Wendy Batenburg (Wetenschappelijk onderzoeker Terra Nostra) die inging op de rol van de boom in de straat en de waarde die binnenkort door middel van i-tree in geld uitgedrukt kan gaan worden. 

Een excursie door de Rotterdamse binnenstad voltooide de inspirerende dag. De excursie werd ingeleid door een boeiend verhaal van Jos van de Vondervoort (adviseur buitenruimte gemeente Rotterdam) die verwoordde hoe Rotterdam omgaat met het bomenbeleid en klimaatadaptatie. Jeroen van Kesteren (landschapsarchitect gemeente Rotterdam) nam de toehoorders mee in de opgave van Rotterdam: het vergoenen en verbinden van de binnenstad voor nog eens 30.000 extra mensen. De keten aan gerealiseerde groene elementen, waaronder het nieuwe parkje bij de Laurenskerk, sprak iedereen tot de verbeelding. Een ware inspiratie voor de straat van de toekomst. 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang