Amsterdam, 8 maart 2016 – Grootstedelijk hovenier Van der Tol BV in Amsterdam en boomspecialist Nationale Bomenbank uit Bleskensgraaf gaan de krachten bundelen in Noord-Holland. Beide partijen openen nog deze maand een gezamenlijke vestiging in Amsterdam van waaruit zij het complete spectrum aan boomverzorgingsactiviteiten aanbieden.

Van der Tol en de Nationale Bomenbank hebben hun sporen in hun respectievelijke vakdisciplines de afgelopen decennia ruimschoots verdiend. Dit maakt dat de nieuwe Nationale Bomenbank Noord-Holland BV kan rekenen op een vliegende start. De dienstenpakketten van beide bedrijven sluiten bovendien goed aan, en het complementaire klantenbestand versterkt de samenwerking ook in de breedte.

Van der Tol biedt al langer boomverzorging op professioneel niveau, maar voor de zeer gespecialiseerde boomactiviteiten huurde het hoveniersbedrijf tot nu toe de kennis en kunde in van externe boomverzorgingsbedrijven. Hierdoor was er meer ruimte voor de eigen specialistische kernactiviteiten zoals Ecostad, dat oplossingen biedt voor milieu-ecologische problemen binnen grootstedelijke omgevingen. In het kader hiervan richt het bedrijf zich behalve op groen ook op oplossingen voor water, energie, biodiversiteit en urban heat. Door de samenwerking met de Nationale Bomenbank heeft Van der Tol nu ook alle specialismen van boomverzorging in huis.

De Nationale Bomenbank beschikt over alle specialistische kennis, kunde en materialen om het complete spectrum aan boomverzorgingsactiviteiten te kunnen bieden, inclusief voldoende gekwalificeerd personeel. Het bedrijf verzorgt dan ook boomverplanting, boomverzorging, boomonderzoek en –advies, groeiplaatsverbetering en -inrichting in de breedste zin van het woord. Het enige wat eigenlijk nog ontbrak, was een belangrijke positie en een vestiging in Amsterdam of omgeving. Door de samenwerking met Van der Tol is deze laatste lacune nu ingevuld.

‘We gaan elkaars sterkte benutten’, vult algemeen directeur Rob Franken van de Van der Tol Groep aan. ‘Daardoor kunnen we hopelijk ook een bredere markt aanboren. Wij werken bijvoorbeeld veel voor woningcorporaties, zorginstellingen en begraafplaatseigenaren, terwijl de Nationale Bomenbank weer meer ervaring met gemeenten en provincies heeft.’

De Nationale Bomenbank Noord-Holland BV wordt een direct dochterbedrijf van Van der Tol en de Nationale Bomenbank samen, waarbij de partijen ieder 50 procent van de aandelen bezitten. Er wordt gestart met personeel van beide bedrijven.

Wilt u direct contact opnemen met Nationale Bomenbank Noord-Holland? Bel dan via 020 667 77 98 of mail naar . We zijn gevestigd aan de Lutkemeerweg 328 te Amsterdam.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang