De bestaande esdoorns waren ‘op’ en de groeiplaats was onvoldoende om nieuwe bomen aan te planten. In overleg met Nationale Bomenbank heeft de gemeente Rijswijk ervoor gekozen de gehele plantstrook uit te wisselen met bomengrond en in de plantgaten pijlers naar de ondergrond aan te brengen. Deze werkzaamheden heeft Nationale Bomenbank, onder ideale droge omstandigheden in de (na)zomer uit kunnen voeren. Hiermee kunnen de aangeplante linden tientallen jaren vooruit.

Marloes Borsboom is blij met de nieuwe bomen: “De gemeente heeft de ambitie om Rijswijk groener, diverser en kleurrijker te maken. Het behoud van bomen en groen is daarbij heel belangrijk, maar ook zorgen we er voor dat bomen op de juiste plaats staan.”

Diversiteit

Er is gekozen voor vijf soorten linden aan de Sir Winston Churchillaan om zo de biodiversiteit te vergroten. Door verschillende lindebomen te planten wordt de bloeitijd als het ware vergroot en is de laan beter bestendig tegen aantastingen.

Waarom lindebomen?

Er is voor linden gekozen omdat deze van oudsher verbonden zijn aan Rijswijk. In het verleden zijn ze hier op grote schaal aangeplant, maar niet alle plaatsen zijn hiervoor geschikt. Op sommige plaatsen geeft de linde overlast in de vorm van roetdauw en plak. Op de Winston Chuchillaan is de overlast een heel stuk minder. Vandaar dat het een geschikte locatie is voor dit type boom. Op deze manier blijft de lindeboom toch aanwezig in Rijswijk.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang