Boombakken nemen bovengronds weinig ruimte in, ondergronds zelfs niets. Ideaal, maar niet persé ideaal voor de groei van de boom. Het is essentieel dat de bomen in de boombakken voldoende water, zuurstof en voedingsstoffen krijgen via het speciaal daarvoor geprepareerde substraat in de boombakken. Nationale Bomenbank biedt het NBB-Boombakken Totaalpakket aan voor boombakken en accessoires, waardoor de kwaliteit van bomen in boombakken van begin tot eind gewaarborgd is.

Boombakken zijn een specialisme

In boombakken die niet goed functioneren zullen de bomen verdrogen of verdrinken. Ook gedijen niet alle boomsoorten in boombakken en is de keuze voor boomsoorten afhankelijk van de standplaats van deze boombakken: Staat er wind? Staan de boombakken in de zon of (half)schaduw? Moeten de bomen in de boombakken een bepaalde sierwaarde hebben? Leeft er bij de opdrachtgever een vraag naar variatie voor bijvoorbeeld biodiversiteit? De Nationale Bomenbank heeft decennialange kennis en ervaring op deze gebieden.

NBB-Boombakken Totaalpakket

Binnen het NBB-Boombakken Totaalpakket geven onze boomspecialisten advies over de afmeting van de boombak. Daarnaast geven zij advies over de juiste beplanting en groeiplaatsinrichting. De Nationale Bomenbank waarborgt zijn jarenlange expertise door het leveren en plaatsen van de boombakken met eigen mensen en middelen. Nazorg en het NBB-Boomgarantplan vormen ook onderdelen binnen het NBB-Boombakken Totaalpakket.

NBB boomgarantplan voor boombakken

Bomen in bakken hebben meer aandacht nodig dan bomen die in de grond wordt geplant. Daarom biedt Nationale bomenbank het NBB boomgarantplan voor boombakken aan.

  • De aanplant van de bomen in de bakken vindt plaats door European Tree Workers van de Nationale Bomenbank. De bomen worden in de bakken geplaatst met speciaal ontwikkeld NBB boombakkensubstraat, het NBB boombakverankeringssysteem en het eigen NBB boombak watergeefsysteem.
  • De Nazorgadviseurs van de Nationale Bomenbank onderhouden de bomen in de boombakken. Zij voeren onderhoudssnoei uit en houden de gehaltes voeding, water en zuurstof in het NBB boombakkensubstraat op peil. Ook monitoren zij het bodemleven in de boombakken en verbeteren dat waar nodig. Door dit onderhoud garandeert Nationale Bomenbank gezonde bomen in de boombakken. Onderhoudscontracten kunnen voor vijf jaar worden afgesloten.

NBB boombak watergeefsysteem

Om kwaliteit van de bomen in de boombakken te garanderen, heeft de Nationale Bomenbank het NBB boombak watergeefsysteem ontwikkeld. Dit systeem maakt gebruik van een waterbuffer onderin de boombakken.

Dankzij het NBB boombak watergeefsysteem op het Anna van Buerenplein in Den Haag kunnen er ongestoord bomen groeien in zeventien cortenstalen boombakken die de Nationale Bomenbank in 2019 heeft aangebracht. In de boombakken groeien Hemelboom, Berk, Sierkers, Krentenboom, Grove den en Esdoorn.
Onderin de boombak bevindt zich het NBB boombak watergeefsysteem. Dit is een waterbuffer waar structureel water in staat. Bij teveel water loopt de buffer over, bij te weinig water kan er water via een peilbuis worden toegevoegd. Daarbij zorgt goede isolatie van de boombakken ervoor dat het speciale grondmengsel in de boombakken nooit overhit raakt.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang