Nader boomtechnisch onderzoek

Soms zijn er zichtbare gebreken en afwijkende symptomen aanwezig bij een boom. Voorbeelden hiervan zijn vruchtlichamen van een zwam, holten en scheuren. Op basis van alleen een visuele structuurbeoordeling kan niet altijd beoordeeld worden in hoeverre een boom verzwakt is en over de eventuele veiligheidsrisico’s. Nader boomtechnisch onderzoek geeft inzicht in de breukvastheid en stabiliteit van de betreffende boom.

Terra Nostra heeft de beschikking over een diversiteit aan specialistische onderzoeksapparatuur. Bij een beschadigde houtstructuur kunnen de boomtechnisch adviseurs gebruik maken van ondermeer de Picus geluidstomograaf (SoT), de Picus Treetronic (EIT), resistograaf en trekproef. Door middel van deze bovengenoemde methoden wordt vastgesteld in hoeverre de houtstructuur is aangetast en wat de breukvastheid is.

Bij een verminderde stabiliteit wordt een deel van het wortelgestel vrij gegraven, om het goed te kunnen beoordelen. Als aanvullende maatregelen kan de mate van instabiliteit (windworpgevoeligheid) door middel van een trekproef inzichtelijk gemaakt worden.

De voortkomende onderzoeksresultaten en de eventueel te nemen maatregelen om veiligheidsrisico te verminderen worden schriftelijk aan u gerapporteerd.

Onderstaand treft u verdere achtergrond informatie over (nader) boomtechnisch onderzoek:

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen