Ziekten en aantastingen

Ziekten en plagen steken steeds meer de kop op. Ging het vroeger maar om een beperkt aantal ziekten, tegenwoordig wordt de moderne beheerder overstelpt met een diversiteit aan ziekten en plagen gerelateerd aan verschillende boomsoorten. Hierdoor wordt steeds meer gevraagd van de kennis en vaardigheden van de manager en beheerder van bomen.

Daarom heeft het collectief Nationale Bomenbank, Terra Nostra en Kuppen Boomverzorging Integrated Pest Management Trees (IPM-T) ontwikkeld. IPM-T is een in de praktijk ontwikkelde methode om te komen tot een managementstructuur voor het beheersen en beheren van zieken en plagen in bomen. Dochterbedrijf Terra Nostra, kennisatelier voor boom en bodem, kan u vanuit deze basis advies geven op het gebied van beleid en visies. Tevens kan zijn de monitoring, onderzoek en analyse voor u uitvoeren.

Nationale Bomenbank kan u van dienst zijn met de daadwerkelijke bestrijding van de ziekten en plagen. Per 1 januari 2014 heeft zij de activiteiten en materieel van de Plagen Preventie Dienst (PPD) overgenomen op het gebied van het bestrijden van de Eikenprocessierups. Bovendien verzorgt zij al jaren de bestrijding van luis. Desgewenst kunnen wij u een ontzorgingspakket aanbieden. Meer weten of een advies? Bel 0184-69 89 89.

Onderstaand treft u verdere achtergrond informatie aan over onze dienst ziekten en plagen:

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen