Daarnaast is Nationale Bomenbank is van nature groen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het DNA van de organisatie. Het bedrijf wil niet alleen een betrouwbare dienstverlener en goede werkgever zijn, maar ook bijdragen aan de lokale samenleving.

CO2 prestatieladder

Logo Blauwzaam

Wij vinden het belangrijk om onze CO2 uitstoot tot een minimum te beperken. Wij gebruiken de CO2 prestatieladder om dit te kunnen meten. Mobiliteit veroorzaakt onze grootste uitstoot, ons beleid is daarom gericht op het verminderen van het verbruik van de brandstof van onze wagens. In 2015 hebben wij het CO2-bewustzijns certificaat niveau 3 gehaald en ondertussen hebben wij ook niveau 5 behaald! Daarnaast willen wij in de periode 2019-2021 voor scope 1 en 2 een reductie bereiken van 8,9%. Nationale Bomenbank is onderdeel van de NBB-groep en pakt deze doelstelling samen met de NBB-groep aan.

Informatie over CO2-emissies en reductie doelstellingen 2018-2021 van de NBB-Groep kunt u vinden in de volgende documenten:

De SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen) is verantwoordelijk voor het gebruik, het ontwikkelen en het beheren van het certificeringschema CO2- Prestatieladder.

Ook zorgt zij voor verbreding van het gebruik van de CO2-prestatieladder bij bedrijven, opdrachtgevers en in verschillende sectoren. Meer informatie over SKAO, CO2 prestatieladder en certificaathouders, Nationale Bomenbank is er een van, kunt u vinden op de website van SKAO https://skao.nl/certificaathouders/684.

NBB-Groep is ook aangesloten bij Stichting Positieve Impact in het kader van ons CO2-initiatief. Binnen dit initiatief is NBB-Groep aangesloten bij de werkgroep Mobiliteit. In het volgende bestand is er meer te lezen over dit initiatief. 
NBB-Groep Participatie CO2 2023

Biologisch kweken van bomen te Bleskensgraaf

De toekomst van onze kinderen kan alleen met een duurzame inzet en beheer van middelen bereikt worden. Onze productie dient plaats te vinden in “een gesloten kringloop voor materialen met schone energie, water en maatschappelijke rechtvaardigheid” (MCDonough).

Nationale Bomenbank wil bijdragen aan dit gedachtengoed en kweekt daarom de bomen op haar laanboomkwekerij op biologische basis. Bij het kweken van bio-bomen wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest, chemische gewasbeschermingsmiddelen en gentechnologie. De bio-bomen van de Nationale Bomenbank dragen bio-certificaat van Skal Biocontrole.

Logo Skal Biocontrole

Stichting BlauwZaam

Nationale Bomenbank is actief betrokken bij stichting BlauwZaam. BlauwZaam staat voor bewust ondernemen. Ondernemen vanuit het hart en met het oog gericht op de toekomst en alle zaken die met die toekomst te maken hebben. Waarom? die toekomst een stukje gezonder dan nu kunnen overdragen aan ons nageslacht. BlauwZaam heeft ten doel:

  1. het draagvlak voor duurzame ontwikkeling van ondernemers te vergroten in aanvang in de regio Alblasserwaard / Vijfheerenlanden;
  2. het initiëren van bewustwording en samenbrengen van groepen, instanties en ondernemers teneinde duurzame ideeën en experimenten gestalte te geven in aanvang in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden;
  3. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Meer informatie over stichting BlauwZaam kunt u verkrijgen op blauwzaam.nl.

Logo Blauwzaam

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang