In de zomer van 2008 heeft in het Park Sonsbeek in Arnhem de 10e Sonsbeek internationale beeldententoonstelling plaats gevonden onder de titel ‘Grandeur'. De Belgische kunstenaar Michel François had de horizontale linde bedacht. De horizontale linde (110 cm omvang en 15 meter hoog) lag op een twee meter hoge sokkel. De boom werd tijdens de tentoonstelling kunstmatig in leven gehouden door middel van een ingenieus irrigatiesysteem. Dat symboliseert dat de natuur op de intensive care ligt. Het idee van de kunstenaar is: het gaat niet goed met de natuur, maar met voldoende aandacht en zorg van de mens zijn er toch nog overlevingskansen.
Het gehele kunstwerk is verzorgt door de Nationale Bomenbank. Door middel van preperatie, het irrigatiesysteem en uitgebreide nazorg is de boom gedurende de zomer succesvol in leven gehouden. Na afloop van Sonsbeek 2008 heeft de boom een prachtige vaste plek in het park gekregen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang