Vanuit kunstzinnig perspectief gaat het project over de ontaarde toestand van de mens waarbij veel aansluiting wordt gevonden bij de huidige situatie in de wereld. Boomtechnisch gezien is het een absolute wereldprimeur.

Van ontwerp naar realisatie
Na een lange voorbereiding van testen is op dinsdag 12 juli de ontaarde boom de lucht in gegaan op het voorplein van Van Hall Larenstein in Velp. Daan van Geijlswijk (autonoom kunstenaar) en Freek Rurup (docent Van Hall Larenstein), beide kartrekkers van dit innovatieproject, zien na een voorbereiding van twee jaar testen eindelijk hun visie realiteit worden. Het artistieke idee achter dit project dateert uit november 2012, waarna Daan van Geijlswijk op zoek is gegaan naar technische steun en kennis voor de realisatie. Deze vond hij bij Van Hall Larenstein met Freek Rurup. Beide zijn vol overgave aan de slag gegaan en hebben dezelfde proef twee jaar gelden gedaan met kleine boompjes. Deze overleefden het experiment glansrijk. Daarom was het nu tijd om op te schalen voor het echte werk.

Hierbij vonden zij in Nationale Bomenbank een partner. Nationale Bomenbank heeft kennis en mankracht ter beschikking gesteld en heeft de tevens de boom (plataan) gesponsord. Deze is afkomstig van haar kwekerij te Bleskensgraaf.

Meer informatie over dit project is te vinden op: www.ontaardeboom.nl.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang