Als je door de straten van Amsterdam fietst zie je o.a. lindebomen, iepen, berkenbomen of kastanjebomen. Bomen horen bij de stad. Eén boom per drie bewoners is nu de verhouding in Amsterdam. Lang niet slecht, maar waarom is er niet voor elke Amsterdammer op zijn minst één boom? Dat is wat De Gezonde Stad wil bereiken met het project ‘Bomen voor Amsterdam’. 

Via de website https://bomenvooramsterdam.org  zijn er 100 gratis bomen aangeboden. Als Amsterdammer kon je je aanmelden, een boom kiezen en de locatie voor de boom aangeven. Nationale Bomenbank Noord-Holland beoordeelde de plek en plante samen met de bewoner de boom. 

Egbert-Jan Weeber vond zijn nieuwe grote liefde Amber via de campagne van De Gezonde Stad 'Bomen voor Amsterdam' en ging met haar op date in de museumtuin van Hermitage Amsterdam. Benieuwd hoe dat ging? 

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang