Nationale Bomenbank is in een vroeg stadium betrokken bij dit project. Het plein is tevens het dak van de Jumbo, daardoor is het plein niet zomaar bereikbaar met zwaar materieel. Er zijn innovatieve maatregelen genomen voor de vochtvoorziening en de verankering van de bomen. Zo is er onder de bomen een schijngrondwaterspiegel aangelegd door middel van een Permavoid Cappilair Irrigatie Systeem van Tree Ground Solutions. Nationale Bomenbank heeft een nieuw verankeringssysteem ontworpen om de bomen op het dak te verankeren en ze op de juiste hoogte te vijzelen.

Om de volwassen Honingbomen, afkomstig van boomkwekerij Lappen, op het dak te krijgen heeft Nationale Bomenbank een 650 tons telescoopkraan ingezet. Immers de bomen wogen elk bijna zes ton en zijn van wortel tot kruin zo’n 12 meter groot. Dit maakte van de hele operatie een groot spektakel. De laatste boom wordt deze week gezet en dan is het Maanplein met de komst van de Honingbomen een stuk rijker geworden.

Meer informatie over dit project is te vinden op: www.maankwartier.nl

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang