Nationale Bomenbank Noord-Holland heeft gisteren bij het Amstelstation een Mammoetboom uit de grond gehaald. De 40 jaar oude boom stond in de rotonde voor het station en is vannacht getransporteerd naar haar nieuwe locatie op Begraafplaats (en tevens Arboretum) De Nieuwe Ooster te Amsterdam.

Het gebied rond het Amstelstation is een belangrijk verkeersknooppunt waar automobilisten, buschauffeurs, fietsers, voetgangers, maar ook metro, trams en treinen elkaar kruisen. De komende jaren wordt de openbare ruimte rondom stadspoort Amstelstation opnieuw ingericht. In dit kader werden er al eerder 2 monumentale Trompetbomen verplant naar het Pocketpark.

Dit keer was de Sequoiadendron giganteum (Mammoetboom) voor het station aan de beurt. De boom heeft geluk want op Arboretum De Nieuwe Ooster www.denieuweoosterbomenpark.nl krijgt zij een mooie nieuwe plek en gezelschap van meer dan 700 verschillende boomsoorten.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen