Op vrijdag 13 november is door de Nationale Bomenbank een monumentale linde verplant in de nieuwbouwwijk De Contreie in Oosterhout. In het nieuwbouwplan bleek het niet mogelijk het huizenblok om de boom heen te plannen. De gemeente Oosterhout, Thuisvester en Van Wanrooij hebben vervolgens de handen ineengeslagen om de boom een nieuwe plek te geven en de verplanting te financieren.

En niet voor niets. De linde met een stamdiameter van 85 cm en een mooie, goed gevormde kroon heeft een nieuwe plek gekregen op het Vrachelsplein. Een centrale plek in de nu nog kale nieuwbouwwijk.

Na een speech werd de linde, met een kluit van 87.000 kilo, met één druk op de knop (door wethouder Mark Vissers) omhoog gehesen en op een platformwagen gezet. Veel inwoners kwamen kijken naar een niet dagelijks plaatje; een rijdende boom. Gelukkig stond de boom op tijd weer stevig in de grond, aangezien er behoorlijke herfststormen waren aangekondigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dirk Doornenbal op telefoonnummer 0184-69 89 89 of via .

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen