Elf oude knotplatanen in twee fasen teruggeplant op de Markt te Veenendaal. De herplant was onderdeel van de reconstructie van het kernwinkelgebied Veenendaal. Het door iedereen als kaal ervaren plein heeft met de komst van de volwassen bomen een geweldige sfeer en allure gekregen.

De bomen zijn een jaar daarvoor uit het oude kernwinkelgebied verplant naar een tijdelijk bomendepot in Veenendaal. De Nationale Bomenbank heeft deze werkzaamheden uitgevoerd. Toen de reconstructie van het kernwinkelgebied haar einde naderde werden de bomen op de nieuwe Markt herplant.

Met het hergebruik van de bomen gaat de gemeente Veenendaal op een verantwoorde manier duurzaam om met haar bomenkapitaal. Vitale volwassen bomen met kwaliteit, waarin jarenlang geïnvesteerd is, worden behouden. Maar ook kosten voor nieuwe grote bomen op het plein worden bespaard. De nieuwe Markt krijgt direct allure en sfeer door het gebruik van grote bomen. Iets wat de betrokken winkeliers en bewoners zeer kunnen waarderen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen