De 125 jaar oude Keizerslanden eik aan de Jan van Arkelstraat te Deventer is versleept naar zijn nieuwe plek. De 22 meter hoge eik woog in totaal 360 ton en is hiermee de zwaarste boom die ooit in Nederland is verplant.

De reconstructie van de woonwijk Keizerslanden is een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Deventer en Woonbedrijf Ieder-1. De Keizerslanden eik kon niet worden ingepast in het nieuwe stedenbouwkundige plan. Uitgangspunt was echter het behoud van de waardevolle bomen. Daarom heeft de Gemeente Deventer en Woonbedrijf Ieder-1 ervoor gekozen om de boom te verplanten. Hiermee wordt een zeer waardevol element voor de wijk behouden.

De nieuwe groeiplaats zal optimaal worden ingericht met bomengrond en een mulchlaag onder de gehele kroonprojectie. In de kroon brengen wij een computergestuurdse regeninstallatie aan. Ook is de Nationale Bomenbank verantwoordelijk voor 5 jaar onderhoud.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen