Het verplantseizoen 2017-2018 is weer gestart. In Ter Aar zijn er 2 beschermwaardige platanen verplant om ruimte te maken voor nieuwe tennisbanen. De bestaande tennisbanen liggen in de weg voor het project ‘’Ter Aar vernieuwd Verbonden’’.

Afgelopen vrijdagochtend 20 oktober hebben de boomspecialisten van de Nationale Bomenbank de platanen zo'n vijftig meter verderop geplant. De verplanting is uitgevoerd door middel van de zogenaamde traditionele methode. Een specialiteit van de Nationale Bomenbank, waarbij de boom door middel van daarvoor geschikte hijsbanden aan de stam gehesen wordt. De bomen zijn vervolgens met een dieplader vervoerd naar hun nieuwe adres tussen andere bomen in het plantsoen aan de Vosholstraat. Een filmpje van de verhuizing is hier te bekijken http://bit.ly/2h0y5PE, bron AD.nl.

Nationale Bomenbank zal komende drie jaar nazorg geven aan de platanen. Minimaal drie maal per jaar worden de bomen bezocht door de nazorgadviseur en krijgen op behoefte water.

Deel dit artikel

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen