In november 2018 lanceerde De Gezonde stad het project ‘Bomen voor Amsterdam’ met maar liefst 100 gratis bomen voor de bewoners van Amsterdam. Nationale Bomenbank Noord-Holland is partner van De Groene Stad en beoordeelt en plant deze bomen samen met de bewoners. Het is een enorm succes: inmiddels zijn alle 100 bomen voorzien van een nieuwe liefde.

Voor elke Amsterdammer een boom
Als je door de straten van Amsterdam fietst zie je o.a. lindebomen, iepen, berkenbomen of kastanjebomen. Bomen horen bij de stad. Eén boom per drie bewoners is nu de verhouding in Amsterdam. Lang niet slecht, maar waarom is er niet voor elke Amsterdammer op zijn minst één boom? Dat is wat De Gezonde Stad wil bereiken met het project ‘Bomen voor Amsterdam’.

Via de website https://bomenvooramsterdam.org zijn er 100 gratis bomen aangeboden. Als Amsterdammer kan je je aanmelden, een boom kiezen en de locatie voor de boom aangeven. Nationale Bomenbank Noord-Holland beoordeeld de plek en plant samen met de bewoner de boom.

Update
De kanjers van bomen bleken razend populair en hebben inmiddels allemaal de liefde gevonden. Binnenkort worden er opnieuw bomen geplant in Amsterdam. Via de website van De Gezonde Stad kan elke Amsterdammer zijn gegevens achterlaten om op de hoogte te blijven.

https://www.degezondestad.org/projecten/32/bomen-voor-amsterdam

Deel dit artikel

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen