Nationale Bomenbank heeft in opdracht van - en in samenwerking met - Dura Vermeer het plein van de Garenmarkt in Leiden voorzien van bomen met een ingenieuze groeiplaats. Inclusief watermanagementsysteem. Dit alles op het dak van de parkeergarage.

In de binnenstad van Leiden heeft de Gemeente Leiden een parkeergarage gerealiseerd onder de Garenmarkt. In samenwerking met Dura Vermeer heeft Nationale Bomenbank het plein voorzien van een ingenieus watermanagementsysteem, zodat er bomen kunnen groeien op de ondergrondse parkeergarage. Het systeem bergt piekwater en irrigeert dit voor de bomen. Op het plein zijn Nationale Bomenbank 35 nieuwe bomen geplant. Tevens is er 2.300 m2 groen aanwezig. De herinrichting van de Garenmarkt zorgt voor voldoende parkeergelegenheid en is een kwaliteitsimpuls voor de binnenstad. De parkeergarage is op 20 februari 2020 open gegaan.

https://investereninleiden.nl/projecten/garenmarkt/

Deel dit artikel

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen