Per 1 januari 2014 heeft Nationale Bomenbank de activiteiten en materieel van de Plagen Preventie Dienst (PPD) overgenomen op het gebied van Eikenprocessierupsbestrijding. Door de overname begin 2013 van Kuppen boomverzorging heeft Nationale Bomenbank specialistische kennis gekregen op het gebied van ziekten en plagenbestrijding. De overgenomen activiteiten van PPD dragen er toe bij dat naast Kuppen boomverzorging ook Nationale Bomenbank de opdrachtgever kan ontzorgen bij de uitvoering van ziekten en plagenbestrijding.
De verkregen kennis wil Nationale Bomenbank via haar dochterbedrijf Terra Nostra, kennisatelier voor boom en bodem, verder over Nederland en Belgie verspreiden in de vorm van advies aan de hand van het concept: Integrated Pest Management voor Trees.

Plagen Preventie Dienst (PPD)
PPD is sinds 1999 actief op de markt van Eikenprocessierups en plagenbestrijding. De snelle groei en ontwikkeling van diverse divisies binnen PPD EWS Group heeft er toe geleid dat er strategische keuzes gemaakt zijn. Eén van deze keuzes is om op zoek te gaan naar een boomspecialistische partner.  Immers bij steeds meer opdrachten maakt eikenprocessierupsbestrijding (EPR) onderdeel uit van het boombeheerbestek. De daarop volgende gesprekken hebben geleid tot een overname van de activiteiten en materieel op het gebied van EPR door Nationale Bomenbank.

Integrated Pest Management for Trees (IPMT) door Terra Nostra
Ziekten en plagen steken steeds meer de kop op. Ging het vroeger maar om een beperkt aantal ziekten, tegenwoordig wordt de moderne beheerder overstelpt met een diversiteit aan ziekten en plagen gerelateerd aan verschillende boomsoorten. Dit maakt het beheren van bomen steeds complexer en daarmee duurder. Daarom is IPMT ontwikkeld. IPMT is een juridische onderbouwde methode  om te komen tot een managementstructuur voor het beheersen en beheren van ziekten en plagen in bomen. Met als uiteindelijke doel de juiste beheerkeuzen tegen de laagste kosten. 
De Nationale Bomenbank, Kuppen boomverzorging en Terra Nostra beschikking over meer dan 40 jaar ervaring en over een uitgebreid netwerk aan specialisten in binnen en buitenland. Deze is gebundeld in de Nationale Kennisbank Boomziekten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dirk Doornenbal 06-53 69 39 16 of via

Deel dit artikel

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen