Met de verbouwing van het Centraal Station is ook het Anna van Buerenplein opnieuw ingericht. Het plein is veranderd in een fijne, groene ontmoetingsplek. Dit door middel van 17 grote, corten stalen bakken die toch een goede groeiplaats kunnen bieden. Hoe dat kan? Door een speciaal waterbergingssysteem in de bak zelf, een goede isolatie en een speciaal grondmengsel. Daarnaast zijn er boomsoorten gekozen die tegen een stootje kunnen.

Wethouder Richard De Mos kwam een kijkje nemen en heeft ook een boom geplant. Hij is trots op het resultaat. “Wat een mooi werk! Ik ben een blij man. En trots. Wat eerst een gebied was waar je niet graag wilde zijn, hebben we nu een gezellige ontmoetingsplek kunnen maken. En een mooie ingang van een stadsentree die ook nog eens vergroend is met bomen. Hoe gaaf is dat?”

Foto gemaakt door: Jurriaan Brobbel

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang