Maandag 11 oktober was het zover! In alle vroegte werd het kruispunt aan de Prins Bernardlaan afgezet en startte het verplantteam van Nationale Bomenbank met de voorbereidingen voor de verplanting van de boom. De boom was in het voorjaar reeds voorbereid op deze gebeurtenis. Nu werd de kluit uitgegraven, de telescoopkraan in stelling gebracht en een nieuwe groeiplaats ingericht op een nieuwe prominente locatie aan de Anna van Burenlaan.

De boom is verplant met de zogenaamde hijsmethode met hijsbanden aan de stam. In dit geval waren veel banden nodig voor een succesvol transport. Uiteindelijk werd de boom gehesen met een totaalgewicht van de boom zelf van niet minder dan 39,5 ton.

Na de plaatsing van de boom in het nieuwe plantgat schepten Wethouder Gert-Jan Schotanus en Jan Bouter van Bogor Projectontwikkeling de eerste grond bij de boom, waarmee de verplanting succesvol werd afgerond.

De komende jaren zal Nationale Bomenbank deze waardevolle boom met veel aandacht verzorgen in haar nazorgprogramma.

https://kastanjeboomalphen.nl/

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang