Boomspecialisten

In Eindhoven worden in verschillende wijken ongeveer 50 spilcentra (de afkorting van Spelen, Integreren en Leren) gerealiseerd. Deze centra zijn bedoelt om de ontwikkelingskansen voor kinderen tussen 0 en 12 jaar zo optimaal mogelijk te maken. Spilcentrum Generalenbuurt wordt gerealiseerd door Dyade uit Tilburg.

Na een voorbereidingsperiode van 2 jaar is de boom verplant. De vleugelnoot heeft een stamomvang van 330 cm en woog bij het verplanten ongeveer 140 ton. Met het behoud blijft de boom belangrijke functies voor haar omgeving vervullen. De kinderen van het Spilcentrum kunnen straks spelen onder de boom en ervan genieten. De vleugelnoot vormt tevens een opvang voor vogels en insecten en zorgt met haar kolossale kroon tevens voor de afvang van een grote hoeveelheid fijnstof.

De boom is door de Nationale Bomenbank verplant in opdracht van Dyade. Na de verplanting is de nieuwe groeiplaats verbeterd door het aanbrengen van een mengsel van bomengrond en schimmelgedomineerde humuscompost. In de kroon zal de Nationale Bomenbank een computergestuurde regeninstallatie aanbrengen. Zij is tevens verantwoordelijk voor 5 jaar nazorg.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen