In Eindhoven is gisteren een zeer waardevolle paardenkastanje versleept door de Nationale Bomenbank in opdracht van Woonstichting ’thuis. Daar waar alle huizen in het gebied zijn gesloopt, heeft deze mooie boom een nieuwe plek voor de toekomst gekregen. De boom met een stamdiameter van 85 cm is versleept met een kluit van 6x6 meter en woog 100 ton.

In stadsdeel Oud-Woensel transformeert de oude wijk in een verrassend nieuw woongebied Wonen met Spice. De arbeiderswoningen uit 1918 maken plaats voor 450 nieuwe koop- en huurwoningen en appartementen rond drie parkjes. Woonstichting ’thuis is voorstander van het behouden van duurzame groenstructuren die bijdragen aan biodiversiteit en een volwassen uitstraling. Daarom heeft zij ervoor gekozen de waardevolle paardenkastanje te behouden voor haar omgeving.

Tiny Brouwers is een 80-jarige bewoonster. Zij is in de wijk is geboren en heeft jaren naast de boom  gewoond. Zij vertelt: “Ik heb leuke herinneringen aan de boom. In mijn jeugd gaf hij lekker verkoeling tijdens de zomerdag. Hij bloeide altijd heel mooi en de afgelopen jaren ga ik samen met mijn kleindochter kastanjes rapen. Een leuke bezigheid. Ik ben dan ook blij dat hij in de wijk blijft.”

Voorafgaand aan het verplanten is er een verplantbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat de paardenkastanje over een goede tot zeer goede conditie en beworteling beschikt en volledig ziektevrij is. Dit is mede te danken aan de ruime groeiplaats en de zeer goede bodemgesteldheid.

Het VARA TV programma Vroege Vogels zal volgende week, dinsdag 31 maart, een kort filmpje uitzenden van de verplanting.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dirk Doornenbal 0184-69 89 89 of via .

Woonstichting ’thuis

’thuis staat dichtbij haar huurders, het bieden van betaalbare woningen staat centraal. Dat begint met een kwalitatief goede en betaalbare woning, in een omgeving die past bij onze klanten. Want goed wonen is niet voor iedereen hetzelfde. We vinden het daarom belangrijk om onze klanten keuzes te bieden. Dit doen wij binnen de stadsregio Eindhoven en in de gemeenten Son en Breugel, Best, Eindhoven, Veldhoven en Waalre. Meer informatie kunt u vinden op www.mijn-thuis.nl

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen