Ontstaansgeschiedenis

Nationale Bomenbank is opgericht in 1972. Toen gestart als een dochterbedrijf van Mostert en de Winter Groenvoorziening. Dit bedrijf kreeg de vraag om bomen te verplanten. Van daaruit ontstond het idee om bomen, die moesten wijken voor bouw of sloop, te registeren in een ‘Bomenbank’ en deze aan te bieden aan opdrachtgevers door heel Nederland. Dit leidde tot de oprichting van Nationale Bomenbank.

Ontstaansgeschiedenis

Visie en Missie

Met bomen dragen wij bij aan het oplossen van problemen die ontstaan door verstedelijking en klimaatverandering. Wij bouwen daarom aan een gezonde stad en daarvoor is onze dienstverlening is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, praktisch inzicht en natuurlijke principes.

Visie en Missie

Duurzaamheid

Nationale Bomenbank wil met bomen bijdragen aan het oplossen van problemen die door klimaatverandering ontstaan. Daarom vinden wij het belangrijk om onze CO2 uitstoot tot een minimum te beperken. Wij gebruiken de CO2 prestatieladder om dit te kunnen meten.

Duurzaamheid

Certificaten

Nationale Bomenbank werkt volgens vaste procedures waardoor de kwaliteit en kennis is gewaarborgd. Deze procedures zijn vastgelegd in VCA**, CO2 bewust certificaat niveau 5, Groenkeur BRL Boomverzorging (www.groenkeur.nl) en ISO 9001. Daarnaast kweken bij bio-bomen met bio-certificaat.

Certificaten

Nationale Bomen Top 50

Volwassen bomen behouden, dat was, 50 jaar geleden, dé reden om Nationale Bomenbank te starten. Die passie voor bomen is in 50 jaar alleen maar gegroeid en het onderzoeksbedrijf Terra Nostra is hier uit voort gekomen. Daarom bieden Terra Nostra en Nationale Bomenbank de Nationale Bomen Top 50 aan Nederland aan. De 5 bijzonderste bomen worden van het juiste advies voorzien en onderhouden.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang