Actueel

Platanen Gustav Mahlerplein gaan weer op reis

Platanen Gustav Mahlerplein gaan weer op reis

Zaterdag 28 februari zijn de vier platanen van het Gustav Mahlerplein weer op reis gegaan. De Nationale Bomenbank heeft de bomen die dag met grote zorgvuldigheid een permanente plek geven op de Van Nijenrodeweg. Deze nieuwe locatie is gevonden in nauwe samenwerking met stadsdeel Zuid. De afgelopen jaren zijn door diverse oorzaken een paar open plekken op de Van Nijenrodeweg ontstaan. De platanen zullen deze plekken prachtig opvullen, iets waar het stadsdeel erg blij mee is. In Zuidas zelf was geen ruimte: door de enorme kluiten waren de bomen niet in te passen tussen de bestaande kabels en leidingen onder de grond.
Lees meer
Nederlands eerste insecten onderzoekstation geopend

Nederlands eerste insecten onderzoekstation geopend

Uniek voor Nederland is in het Noord Brabantse Mill een insecten onderzoek station geopend. Dit insecten onderzoekstation richt zich op onderzoek van insecten die in bomen een plaag kunnen vormen. De levenscyclus en ecologie van de verschillende soorten wordt hier gevolgd. Aan de hand van deze gegevens wordt beheer voor de betreffende soorten ontwikkeld.Het insecten onderzoekstation is een initiatief van Terra Nostra, kennis atelier voor boom en bodem, dat onder andere landelijk adviseert in het geïntegreerd managen en beheren van ziekten en plagen in bomen.
Lees meer

 

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen