Bomen Top 5

De St. Jozef Plataan is één van de 5 bomen uit de Nationale Bomen Top 50 die door Nationale Bomenbank is geadopteerd en waar Terra Nostra een langdurig beheerplan voor heeft gemaakt. De plataan staat op de speelplaats en in het trottoir met een imposante, grillige stam. De boom verzorgd met 2.119 vierkante meter bladoppervlakte in deze hoogstedelijke omgeving een aantrekkelijk klimaat. (meer over de boom: https://www.nationalebomentop50.nl/overzicht-van-bomen/41)

De activiteiten

In de ochtend was er een kidsklim, waarbij 48 kinderen van groep 4 omhoog zijn geklommen in de plataan. Vervolgens is er een TreeTag onthult en is de boom gesnoeid. In de middag hebben Bomenridders Schiedam voor alle kinderen van groepen 3 en 4 educatieve lessen gegeven over bomen. 

Bart van Duijnhoven, Sr. Boomtechnisch adviseur: "Naast dat aandacht voor dit soort bomen altijd goed is, kunnen kinderen op een leuke en speelse manier al vroeg kennis maken met groen en met name bomen".

De leerlingen waren enthousiast! 

De klimmaterialen zijn ter beschikking gesteld door Stichting Wereldboom (https://werelboom.org/). De TreeTag is gesponsord door Pius Floris Boomverzorging. 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang