CO2-reductie

Nationale Bomenbank vindt het belangrijk om haar CO2-uitstoot met een minimum te beperken. Met haar certificering op niveau 5 van de CO2-prestatieladder werkt zij aan een continue reductie. Ook gemeente Ede streeft naar een reductie van schadelijke emissies bij haar werken. Voor het bestek ‘Snoeien (beheer) bomen gemeente Ede, een langjarig bestek waarbij periodiek alle bomen van Ede gesnoeid en gecontroleerd worden, betekent dit dat er samen een CO2-reductieplan is opgesteld.

Inzet elektrische hoogwerker

Een belangrijk onderdeel van dit plan, is de reductie van CO2-uitstoot door de hoogwerkers die jaarrond ingezet worden. Ook samenwerkingspartner en hoogwerker verhuurder HWS Verhuur, zet zich in voor duurzaam ondernemen, door de inzet van hybride en volledig elektrische hoogwerkers. Voor het project in Ede is gekozen om de volledig elektrische hoogwerker LGMG T 20 JE in te zetten. De accu van deze hoogwerker, met een werkhoogte van 21,80 m., wordt geladen doormiddel van een reguliere elektriciteitspaal in de openbare ruimte. Vooral in de meer stedelijke omgeving levert dit geen problemen meer op, ook al omdat er steeds meer palen bij komen. Na het laden kan de hoogwerker weer ca. 2 werkdagen vooruit.

Samen met Nationale Bomenbank en partner HWS Verhuur, werkt gemeente Ede daarmee een duurzame leefomgeving en is er met de inzet van de elektrische hoogwerker weer een mooie nieuwe stap gezet.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang