Langs de Hagevoortdreef staan grote eiken, waarvan een groot deel te dicht op elkaar en te dicht bij de huizen staan. Ze belemmeren elkaar in groei en groeien tegen de gevels aan. Om deze redenen dienen de eiken verwijderd te worden. Gelukkig heeft de Gemeente Almere ervoor gekozen deze kapitale bomen niet te rooien, maar ze te hergebruiken voor de aankleding van de Godendreef in Almere Poort. Daar krijgen ze een mooie plek en hebben de bomen meer ruimte om te groeien.

Met deze verplanting worden meerdere doelen bereikt. De gemeente behoudt haar grote bomen voor de stad, deze grote bomen zijn erg belangrijk zijn voor een leefbare en klimaatbestendige leefomgeving. De bomen worden hergebruikt op de Godendreef en de gemeente hoeft de bomen niet te kappen. Tot slot realiseert de gemeente in één keer een volwassen laanstructuur voor de Godendreef. Van iedereen die vorige week voor het laatst de dreef opreed valt de mond open, het is alsof de laan er altijd gestaan heeft.

Niet alle bomen zijn te verplanten en dit werk vergt een boomspecialistische aanpak. Daarom heeft de Gemeente Almere de boomspecialisten van Nationale Bomenbank ingezet om de klus te klaren. De bomen zijn in 2019 reeds voorbereid en zijn vooraf beoordeeld. De groeiplaatsen worden met zorg geprepareerd en de bomen krijgen een extra behandeling om de aanslagkans te vergroten. Na het verplanten voert Nationale Bomenbank nog 5 jaar nazorg uit bij de bomen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang