Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld en is ontworpen door MVRDV. Bovenop het dak van het depot – op 35 meter hoogte- komt een groen dakbos (ontworpen door MTD) met restaurant en spectaculair uitzicht over de stad. Het Depot zal naar verwachting in september 2021 haar deuren openen voor publiek.

Er is bewust gekozen voor de Betula pubescens, een zachte berk die maximaal tien meter hoog wordt en goed bestand is tegen de weersomstandigheden op het dak. De komende 3 jaar zal Nationale Bomenbank de nazorg van de bomen verzorgen. De bomen zijn voorzien van een speciaal watersysteem dat ervoor zorgt dat de bomen nooit droog komen te staan. De bomen worden in de nazorg regelmatig monitort op conditie, vitaliteit en water- en zuurstofhuishouding.

https://www.boijmans.nl/nieuws/start-bomen-planten-op-daktuin-depot

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang